Rear Elevation Solution

        Click Here to Read More

Source: Viva Tysons Magazine January – February, 2018

How Master Designer/Remodeler Sonny Nazemian Finds Useful Square Footage In Places Others Overlook

By John Byrd

Robert Brooks and Julie Griffith had occupied their 2,800 sq ft Colonial in McLean for over 20 years. In time, the house had proved an ideal place to raise a family, but as the two children grew, it had gradually come to seem inadequate. Recognizing that the good local schools and easy commute to work would be hard to replace, the couple had decided against shopping for a larger residence further out. Enlarging the existing house was a consideration, but what plan would work?

There was much about the existing house that called for improvement. The kitchen was small, dark and dated. The original U-shaped kitchen counter, which incorporated the range oven and the sink, made it difficult for the cook to move freely into other rooms when entertaining. Storage was limited. Circulation between the kitchen and other first level rooms often caused traffic jams.

Upstairs, the master bathroom was too small; floor space in a teen daughter’s bedroom was hardly large enough to accommodate a work station.

A first floor laundry room behind the garage was vexingly inconvenient for two time-pressed working parents. A powder room just outside the family room was, likewise, in the wrong place

All of these factors taken into account, an addition on the rear elevation seemed to offer a practical space expansion plan.  < Read More >