Retiring couple owned a beautiful large acreage in Great Falls, hoping to expand. Current home did not offer enough view of their home back and side yards and it was bothersome to them. We carefully orchestrated the views of their garden from new sunroom and the back kitchen. The old kitchen was divided by laundry room, an odd shape powder room and couple of closets to cover up duct works. By rerouting few duct pipes, we were able to create more space. We have relocated the laundry room to new main level addition just outside of the master bedroom. The back wall of kitchen was bumped out. This required move of the main electrical meter. Now a 12 ft wide bay with large French doors leading into new deck has taken over the back wall. A large new bay window also was placed in front of the new sink place making this kitchen brighter than ever. The entire ceiling of kitchen was raised up since original builder just used few spots for their ducts and plumbing. A large middle island with prep. Sink was added to this kitchen. This created a clear walk pattern and offered a lot more working space for this couple who likes to cook and bake simultaneously. The common denominators were texture, color and bringing more of the outside views inside. This newly revamped kitchen with rich cherry cabinetry, exotic stone counter and deep wide Brazilian cherry floors made their home a place to come into and relax. Attention to details such as tray ceiling, crown moldings, large plank flooring and soft color wall paints all contributed to this amazing project.

Just fill out the form below and we will contact you shortly! Or if you would prefer, feel free to call us at (703) 641-9800. Thank you.

Contact Form